"Het ondersteunen van goede doelen is ook een verantwoordelijkheid die ik moet opnemen als ondernemer", Karl Mortier

 

Goede doelen

Als ondernemer is het mijn plicht bij te dragen aan een betere maatschappij.  Dit doe ik door een maatschappelijke meerwaarde te bieden vanuit mijn professionele activiteiten enerzijds en anderzijds rechtstreeks initiatieven te steunen die mij na aan het hart liggen. Volgende twee initiatieven krijgen waar kan mijn volledige steun en sympathie. 

  • Pralineactie Fifty-One Ieper.  Voor de pralineactie van Fifty-One Ieper visualiseerde ik enkele unieke cartoons die op de dozen werden gedrukt.  De cartoons werden officieel vertoond in het bijzijn van de Burgemeester van Ieper en Vlaams Parlementslid Emmily Talpe.  De opbrengst van de pralines gaat naar Dienst aan de Gemeenschap, o.a. De Fonkel een organisatie die activiteiten organiseert voor mensen met jongerendementie. 

  • Twoape is een samenwerking tussen AZ Delta Roeselare, het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Integrale Jeugdhulp en WINGG (West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid) om te beantwoorden aan de nood aan behandeling van kinderen en jongeren met psychische problemen en onder andere een dagbehandeling te kunnen aanbieden. Op 17 oktober 2018 werd een cheque van 2250 euro overhandigd aan Twoape.  Dit is de opbrengst van mijn boek "Omleiding... een kinderboek voor volwassenen" 

  • Vlaamse Vereniging Autisme  (VVA) brengt mensen met  autisme hun ouders, familie en sociaal netwerk samen. VVA wil onze samenleving motiveren en activeren zodat mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn, vertrekkend vanuit hun kwaliteiten en rekening houdend met hun specifieke noden.  Voor VVA maakte ik concrete tips visueel over hoe om te gaan met  mensen met autisme vanuit authentiek communiceren.   Deze opdracht betekende voor mezelf een oefening op authentieke communicatie in alle facetten. Wat we als mens kunnen leren over onszelf in omgang met anderen vanuit autisme.  VVA noemt het begriptips. 

Download hier de tips